Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

3η συνάντηση Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σ , όπου και ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για τις εξελίξεις σε σχέση με τη συνάντηση με το Δήμαρχο και την αυριανή συζήτηση στο Δ.Σ. για το θέμα των κάδων της ανταποδοτικής.

Για τη συγκεκριμένη συνάντηση, είχε σταλεί ειδική πρόσκληση προς όλες τις διευθύνσεις των σχολείων της Σύμης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση, το διευθυντή και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη συνάντηση με ιδέες και προτάσεις, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα προωθήσουν με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ε.Π.Ο.Σ. Δυστυχώς, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δεν έστειλαν αντιπροσώπους. Ελπίζουμε όμως να γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον…

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε α)να συμμετάσχει η Ε.Π.Ο.Σ στο καρναβάλι με δικό της άρμα και θέμα φυσικά την ανακύκλωση και β)να γίνει προσέγγιση σε όλους τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ του νησιού μέσω ενός ερωτηματολογίου που θα κληθούν να απαντήσουν και να δηλώσουν κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας στα καταστήματά τους και να πωλούν οικολογικές τσάντες πολλαπλής χρήσης, αλλά και βιοδιασπώμενες σακούλες σκουπιδιών.

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω του μπλογκ και έντυπων ανακοινώσεων σε διάφορα σημεία της Σύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου