Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σ. με το Δήμαρχο Σύμης


Το Δήμαρχο Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου μέλη της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης για να συζητήσουν μαζί του το θέμα της ανακύκλωσης στο νησί και να καταθέσουν γραπτή αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εγκατασταθούν κάδοι ανακύκλωσης για όλα τα υλικά στο νησί και όχι μόνο για τις ηλεκτρικές συσκευές που έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ε.Π.Ο.Σ. οι Σεβαστή Νικόλη, Ian και Lynne Haycox, Νίκος Ψαρρός και Ειρήνη Γαζή, ενώ εκτός από το Δήμαρχο παρόντες ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μιχάλης Τσαβαρής και Ειρήνη Σεμερτζάκη (οι οποίοι συμμετείχαν και στη συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σ).

Η όλη συζήτηση ήταν εποικοδομητική, η δε στάση του Δημάρχου για τα ζητήματα που έθεσε η Ε.Π.Ο.Σ. θετική, ενώ έμφαση δόθηκε από τη μεριά του στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Τα μέλη της Ε.Π.Ο.Σ. ζήτησαν από το Δήμαρχο να ορίσει ένα μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνο για να βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με την ομάδα για τα θέματα της ανακύκλωσης και αποφασίστηκε να είναι η υπεύθυνη καθαριότητας του δήμου, κ. Ειρήνη Σεμερτζάκη.

Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουμε αν θα επιτευχθεί ο στόχος για συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία που μπορεί να στείλει κάδους ανταποδοτικής ανακύκλωσης (βλ. φωτο) στη Σύμη! Μετά από συνομιλίες που είχε ο Νίκος Ψαρρός από την Ε.Π.Ο.Σ. με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., πήρε τη διαβεβαίωση ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, αλλά είναι θέμα υπουργείου για να προχωρήσει. Την Τρίτη που έρχεται, το Δ.Σ. θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα για να το εγκρίνει και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Νεότερα λοιπόν, από Τρίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου