Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

14 Ιουνίου - Στον Αγ. Αιμιλιανό με την Ε.Π.Ο.Σ. για καθαρισμό της παραλίας






Σειρά για καθαρισμό είχε αυτή τη φορά όπως είχαμε προαναγγείλει, η παραλία του Αγ. Αιμιλιανού και την Τρίτη 14 Ιουνίου, δέκα εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Π.Ο.Σ. πήγαν εκεί με το καίκι "Ποσειδών", του οποίου τον ιδιοκτήτη ευχαριστούμε θερμά για την δωρεάν μεταφορά.
Γεγονός ήταν, ότι τόσο η παραλία όσο και η περιοχή μπροστά από την εκκλησία είχαν πολλά σκουπίδια και χρειάστηκε 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου για να μαζευτούν. Αρκετά άτομα από αυτά που βρίσκονταν στο καίκι για εκδρομή, προσφέρθηκαν επίσης να βοηθήσουν μόλις είδαν τι γινόταν.
Έτσι, δέκα με δώδεκα σακούλες "γίγας" με σκουπίδια και πολλά χύμα επίσης, συγκεντρώθηκαν για καύση. Δυστυχώς, αν και αυτός ο τρόπος είναι πολύ βλαβερός για το περιβάλλον - κυρίως όταν πρόκειται για πλαστικά - ωστόσο, δεν υπήρχε άλλη λύση αφού και στη χωματερή να υπήρχε τρόπος να τα πηγαίναμε, πάλι θα καίγονταν!
Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να υπάρχουν πιο οικολογικοί τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών στη Σύμη!

Η επόμενη εξόρμηση για καθαρισμό θα είναι στο Ταβίρι και συμμετοχή μπορεί να δηλώσει όποιος επιθυμεί στη Σμαράγδα Πετρίδη (6945502164).

1 σχόλιο:

  1. παρακαλώ πειτε μας ημερομηνια για Ταβιρι για καθαρισμο ,ωρα αναχωρησης και με πιο μεσο.(ονομα πλοιου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή