Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Για το τεράστιο και πάντα άλυτο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Σύμης, ένα πρόβλημα που απειλεί επικίνδυνα το μέλλον του νησιού - από τουριστική, αισθητική και οικολογική άποψη -καταθέτει παρακάτω ο Νίκος Ψαρρός, μέλος της Ε.Π.Ο.Σ. κάποιες προτάσεις:

Η μοναδική, άμεση, εύκολη και "oικονομική" λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Σύμη, είναι μια σωστή αστική συγκοινωνία Πέδι-Γιαλό. Με συχνά δρομολόγια, δηλαδή κάθε μισή ώρα και με φτηνό εισιτήριο. Για όσους θέλουν, να υπάρχει και κάρτα πολλαπλών διαδρομών, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια.


Όταν υπάρχει συγκοινωνία σωστή και οικονομική, κανένας δε θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του. Εξυπακούεται, ότι τα ωράρια θα προσαρμόζονται με τις εποχές, καλοκαίρι - χειμώνας. Αυτό βεβαίως βελτιώνει και το πρόβλημα του PARKING.

Πρέπει όμως να γίνει και μια καμπάνια ενημερωτική, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην φέρνουν τα αυτοκίνητά τους και να εξυπηρετούνται με τα δικά μας μέσα μεταφοράς (λεωφορεία - ταξί - rent a car & bike). Για τις μεταφορές εμπορευμάτων, αυτοκίνητα δημόσιας χρήσεως. Νομίζω ότι έτσι θα βελτιωθεί κατά πολύ η όλη κατάσταση και με πολύ χαμηλό κόστος!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου