Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Επιχείρηση Στεριόπλοιο», μία παιδική παράσταση με οικολογικό περιεχόμενο από την ΕΘΟΣ
















«Μερικά ψάρια συζητούν και στενοχωρούνται γιατί φτάνει το καλοκαίρι και η θάλασσα τους θα αρχίσει να μολύνεται πάλι από την αδιαφορία των ανθρώπων που έρχονται στις παραλίες.Γι αυτό αποφασίζουν να κάνουν κάτι. Σκέφτονται λοιπόν να στείλουν αντιπρόσωπο στη στεριά να τους συνετίσει και να τους εξηγήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο γιατί καθώς όλοι ξέρουμε " ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ " .Αρχίζει λοιπόν μια επιχείρηση, η Eπιχείρηση Στεριόπλοιο ......».


Με δυνατά οικολογικά μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ήταν το φετινό καλοκαιρινό θεατρικό που επέλεξε να παρουσιάσει η ΕΘΟΣ (Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Σύμης) στους μικρούς θεατές του νησιού.


Έτσι, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο πλατύ του Αϊ Γιάννη, το παιδικό τμήμα της χάρισε μια όμορφη βραδιά για τους μικρούς και όχι μόνο φίλους της παρουσιάζοντας το έργο της Άννας Αθανασιάδου "Επιχείρηση Στεριόπλοιο".

Τα παιδάκια χάρηκαν την παράσταση καθώς και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η συγγραφέας του έργου.

Στο τέλος η υπεύθυνη – και δραστήριο μέλος της περιβαλλοντικής μας ομάδας επίσης - Σμαράγδα Πετρίδη και η ομάδα της επεφύλαξαν μια ακόμη έκπληξη στους μικρούς θεατές μοιράζοντας έντυπο υλικό της HELMEPA, δηλ. της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, καθώς και την παιδική εφημερίδα αυτής "Τα Γλαρόπουλα".


Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας!

Πηγή κειμένου & φωτογραφιών: http://www.symitoday.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου