Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την Ανέγερση Πυρηνικών Εργοστασίων στο Ακούγιου και στη Σινώπη (Τουρκία)

Ανάρτηση: Ειρήνη Γαζή

Tο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας.
Στην διεύθυνση http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/ θα βρείτε το αναλυτικό κείμενο και θα έχετε τη δυνατότητα να το υπογράψετε.

Sign the petition of the University of the Aegean to
STOP the construction of Nuclear Plants in Akkuyu and Sinop (Turkey)
http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/

25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ανάρτηση: Νίκος Ψαρρός

Τσερνομπίλ 1986, Φουκουσίμα 2011.Ένα ακόμα πυρηνικό ατύχημα. Ένα ατύχημα παραπάνω από όσα μπορούσαμε να ανεχτούμε

Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για την επέτειο της καταστροφής

Η κληρονομιά του Τσερνομπίλ και η εξελισσόμενη καταστροφή στη Φουκουσίμα μας υποχρεώνουν να δούμε επιτέλους με την απαραίτητη αποφασιστικότητα τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον χωρίς πυρηνικά.
Ένα τέταρτο του αιώνα μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ, στις 26 Απριλίου 2011, η ραδιενεργή κληρονομιά του είναι ακόμα μαζί μας: Δεκάδες χιλιάδες νεκροί και βαριά άρρωστοι, ολόκληρες περιοχές ακόμα αποκλεισμένες, εκατοντάδες τόνοι υψηλά ραδιενεργών υλικών πρόχειρα θαμμένων, που ακόμα περιμένουν μια στοιχειωδώς ασφαλή διαχείριση.
Η καταστροφή στη Φουκουσίμα, σε μια χώρα-πρότυπο για τους υπερασπιστές της πυρηνικής ενέργειας, επιβεβαίωσε πως αυτή ποτέ δε θα είναι απόλυτα ασφαλής. Πάντα θα συνοδεύεται από ένα δυσθεώρητο ρίσκο το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε.
Στη γειτονιά μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, πρέπει να παγώσουν τα σχέδια για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, να κλείσουν άμεσα οι παλιότεροι και επικίνδυνοι από τους υφιστάμενους αντιδραστήρες, να τεθούν οι αυστηρότερες δυνατές προδιαγραφές και σαφές χρονοδιάγραμμα κλεισίματος, σε όσους συνεχίσουν να λειτουργούν το επόμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή και η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Τώρα που έγινε πια σαφές και στους πιο δύσπιστους ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ότι η εποχή της φτηνής και άφθονης ενέργειας τέλειωσε οριστικά, είναι διπλά επιτακτική η ανάγκη να σχεδιάσουμε και να αρχίσουμε να υλοποιούμε άμεσα τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον, βασισμένο στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές, χωρίς ορυκτά καύσιμα ή πυρηνικά.


Πηγή κειμένου: www.ecogreens.gr

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ευρωπαϊκή απαγόρευση των βοτάνων στις 30 Απριλίου! - European Ban on Herbs on 30th April 2011!

Ανάρτηση: Νίκος Ψαρρός


Επισκεφτείτε το παρακάτω link, υπογράψτε αν θέλετε και στείλτε αυτήν τη σοβαρή πληροφορία σε όσους γνωρίζετε, γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι πρόκειται να συμβεί!
Για όσους δε γνωρίζουν αγγλικά, πρόκειται για μία ευρωπαϊκή οδηγία που πρόκειται να ψηφιστεί στις 30 Απριλίου και θα απαγορεύει λίγο-πολύ τη χρήση και την ελεύθερη καλλιέργεια των θεραπευτικών βοτάνων!

http://www.savenaturalhealth.eu/.

Please listen to the link below, sign the petition and pass this important information on to everyone you know, because so few people realise what is going to happen!

http://www।savenaturalhealth.eu/.