Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012







Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης λάβαμε ενημέρωση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ότι το ειδικό microsite της περιοδικής έκθεσης
Άγονη Γραμμή: Ένα αρχαιολογικό ταξίδι στο Καστελλόριζο, στη Σύμη, στη Χάλκη, στην Τήλο και τη Νίσυρο,
http://www.agoni-grammi.gr/
είναι ενεργό και διαθέσιμο στο κοινό έως και τις 23 Απριλίου 2012 όπου και θα παραμείνει η έκθεση στο χώρο του μουσείου.

Σε ειδική ενότητα του κεντρικού μενού (Οργανισμοί στα Νησιά) έχει τοποθετηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης, όπως και άλλων ομάδων, συλλόγων κλπ. από τα νησιά με σκοπό την πληρέστερη παρουσίαση των περιοχών της Άγονης Γραμμής πέραν της επιστημονικής μελέτης και παρουσίασης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Εξάλλου, οι υπεύθυνοι της έκθεσης είχαν έρθει σε επαφή μαζί μας πριν μήνες προκειμένου να συμπεριληφθεί στην έκθεση η δράση του νησιού για την ανακύκλωση, αλλά τους ενημερώσαμε ότι δυστυχώς ο δήμος δεν έχει αναλάβει ακόμη κάποια τέτοια δράση.

Στην έκθεση καταγράφονται σε μικρά videos-ντοκουμέντα θέματα από την καθημερινή ζωή των νησιών (φαρμακευτική περίθαλψη, συγκοινωνιακή σύνδεση κλπ) των οποίων μέρος μπορεί κανείς να δει στην ενότητα
Blog. Το blog είναι ανοιχτό για την ανάρτηση σχολίων, εμπειριών και απόψεων.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας!

    Επισκέφθηκα πρόσφατα την έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τα αρχαιολογικά εκθέματα απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων μικρών νησιών του Αιγαίου και εντυπωσιάστηκα!!!
    Υπέροχα έργα που μας δίνουν την αφορμή να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε σε αυτές τις περιοχές.
    Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τόσα λίγα πράγματα, με μεγάλη μου χαρά παρουσιάζω την έκθεση στο μπλοκ μου http://greecebrightside.blogspot.com/ και στο facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100003483462206 με την ελπίδα να επισκεφθούν οι φίλοι μου την έκθεση πριν λήξει.

    Αν έχετε στο μέλλον κάποιο νέο της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας ενημερώστε με για να το προωθήσω και εγώ στο μπλοκ μου. Αξίζει να μάθουμε περισσότερα για την καθημερινή ζωή στο νησί.
    Φιλικά
    Κατερίνα Παναγιωτοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή