Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πυροβόλησαν σκύλο στην περιοχή του Καταρράκτη!






Νέο αποκρουστικό περιστατικό θανάτωσης ζώου - σκύλου συγκεκριμένα - με όπλο συνέβη τις προηγούμενες μέρες στη Σύμη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Μαίου δεχτήκαμε τη συγκεκριμένη καταγγελία από μέλη της οικογένειας που είχε το σκύλο και μαζί φωτογραφικό υλικό που σοκάρει...

Το έγκλημα έγινε στην περιοχή του Καταρράκτη και υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για τον πιθανό δράστη. Η αστυνομία στην οποία και απευθύνθηκε η οικογένεια ζητώντας να καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων ζήτησε να γίνει αυτό μετά τις εκλογές λόγω φόρτου εργασίας...

Ζητούμε και απαιτούμε από το αστυνομικό τμήμα Σύμης να κάνει ό,τι είναι δυνατό από τη νομοθεσία ώστε αυτή επιτέλους να εφαρμοσθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης, αλλά και να αποτραπούν μελλοντικά τέτοιες εγκληματικές πράξεις!

Αν η αστυνομία δεν κάνει ποτέ ανακρίσεις στις γειτονιές που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, αν δεν καλέσει ποτέ άτομα που οπλοφορούν για έλεγχο και αν δεν επιδείξει θέληση για προειδοποίηση εφαρμογής της νομοθεσίας περί δικαιωμάτων και προστασίας των ζώων (π.χ. με ανακοινώσεις, ομιλίες και λοιπούς τρόπους) δε θα αλλάξει ποτέ τίποτε και θα είμαστε πάντα απροστάτευτοι εμείς και τα κατοικίδια μας απέναντι σε διεστραμένους εγκληματίες.

Φίλοι και φίλες αναγνώστες/στριες,

Σύντομα θα οργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κακοποίηση και τη θανάτωση των ζώων στο νησί καθώς και για την ατιμωρησία των υπευθύνων, μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία μέχρι το αστυνομικό τμήμα του νησιού, ώστε να απαιτήσουμε από τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μετά τις εκλογές, θα βγει σχετική ανακοίνωση για την ημέρα και την ώρα της συγκέντρωσης – ελπίζουμε στη συμμετοχή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου