Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κυριακή 10 Ιουνίου - καθαρισμός Αι Γιώργη - Πρόσκληση για συμμετοχή εθελοντών


από τον καθαρισμό του Αι Γιώργη το περσινό καλοκαίρι 2011
από τον καθαρισμό του Αι Γιώργη το περσινό καλοκαίρι 2011

Με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Σύμης διοργανώνει ξανά φέτος καθαρισμό ακτών με τη συμμετοχή εθελοντών. Το πρόγραμμα ξεκινά από τον Αι Γιώργη το Δυσάλωνα, την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου.

Μετά την περσινή ανάλογη εκστρατεία και τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, ο στόχος είναι το πρόγραμμα φέτος να συμπεριλαμβάνει παραλίες που δεν είναι τουριστικά εκμεταλλεύσιμες (από ταβέρνες, αφού αυτές τις καθαρίζουν οι ιδιοκτήτες τους).  

Φέτος, στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο Δήμος Σύμης με παροχή σκάφους για την περισυλλογή των απορριμάτων που θα μαζεύονται, ώστε να καταλήξουν στο ΧΥΤΑ και να μην καταφύγουμε όπως πέρυσι στην ανεπιθύμητη -αλλά δυστυχώς αναπόφευκτη- λύση της καύσης. Τη μεταφορά των εθελοντών για την ερχόμενη Κυριακή προσφέρει ο κ. Λούκας Φρατζαδάκης με το σκάφος του.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον καθαρισμό του Αι Γιώργη, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουνίου στη Σμαράγδα Πετρίδη (τηλ. 6945502164) ή στο Νίκο Ψαρρό (6977903660).

Θερμή παράκληση: τα παιδιά –εθελοντές να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα!

1 σχόλιο:

  1. Πόσο θα ήθελα να μπορούσα να έρθω! Μου έχει λείψει η ομορφιά της Σύμης!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή