Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μία πρόταση για τα μονοπάτια της Σύμης


Μετά από την ιδέα και πρόταση που έκανε σε μια καλοκαιρινή παρέα του νησιού η Καθολική Μπαλούρδου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συμιακών Νέων «Νιρέας», για ανανέωση της σηματοδότησης των μονοπατιών της Σύμης, σύντομα βρέθηκε και ο κατάλληλος άνθρωπος που δέχτηκε να βοηθήσει για να υλοποιηθεί  η πρόταση.

Η ορειβάτισσα Ζωή Παπαλουκά, μέλος του Φυσιολατρικού Ομίλου Πειραιά που επισκέπτεται τη Σύμη κάθε καλοκαίρι εδώ και 12 χρόνια και έχει στην κυριολεξία περπατήσει όλο το νησί και γνωρίζει τις διαδρομές πολύ καλά, αποδέχτηκε με προθυμία να οδηγήσει του χρόνου (με το καλό…) μία ομάδα εθελοντών σε όλες τις διαδρομές που χρειάζονται ενίσχυση της σηματοδότησής τους, άνοιγμα σε κάποια σημεία, τοποθέτηση πινακίδων κλπ. 

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της, μπορεί να γίνει δουλειά σε διάφορες διαδρομές, αλλά ειδικότερα θεωρεί ότι η διαδρομή προς Αγ. Εμιλιανό μετά την Παναγία τη Μυρταριώτισα χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση των κόκκινων σημαδιών, όπως και το μονοπάτι που περνάει από τα πατητήρια καλύτερη σηματοδότηση και άνοιγμα στη συνέχειά του προς Μαραθούντα. Επιπλέον, προτείνει τουλάχιστον μία ακόμη διαδρομή – Νημποριό από Αγ. Γεώργιο προς Αγ. Νικόλαο και από κει όλη την κορυφογραμμή μέχρι το Τολί - που αξίζει να σηματοδοτηθεί για πρώτη φορά. 

Του χρόνου λοιπόν με το καλό και με την άδεια βεβαίως των αρμόδιων υπηρεσιών, ελπίζουμε να δώσουμε νέα ζωή στα μονοπάτια της Σύμης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου