Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ομάδα Στήριξης Προσφύγων & Μεταναστών Σύμης




Ομάδα Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών δημιουργήθηκε στη Σύμη από κατοίκους του νησιού που επιθυμούν να βοηθήσουν με όσα μέσα μπορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των μεταναστών που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και όσων αναμένονται να έλθουν μελλοντικά.

Η κίνηση αυτή γεννήθηκε από τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις συνεχείς αφίξεις μεταναστών στο νησί και πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από εκπροσώπους του και έχουν προσβάλλει βαθιά τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα της τοπικής κοινωνίας. 

Η Ομάδα Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Σύμης έχει έρθει σε επαφή με τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που επισκέφτηκαν τη Σύμη, καθώς και τους κρατούμενους μετανάστες και έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες που επείγει να καλυφθούν. 

Μέχρι τώρα, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και σταλεί στο αστυνομικό τμήμα είδη ρουχισμού και υγιεινής, έχει ορισθεί μόνιμο σημείο συλλογής νέων ειδών, έχουν σταλεί τρόφιμα από εθελοντές και έχει ξεκινήσει ταμείο συλλογής χρημάτων υπέρ των σκοπών της ομάδας. 

Αξίζει να τονισθεί, ότι η όλη προσπάθεια έχει ενισχυθεί τόσο οικονομικά όσο και ηθικά από μεγάλη μερίδα τουριστών της Σύμης, οι οποίοι μόνο με θετική ματιά βλέπουν την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους μετανάστες. 

Στα άμεσα σχέδια της Ομάδας Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Σύμης είναι η προσφορά - αν εγκριθεί φυσικά -  εθελοντικής εργασίας και υλικών στο Α.Τ. Σύμης για αποκατάσταση της μοναδικής τουαλέτας που εξυπηρετεί το σύνολο των μεταναστών και η κατασκευή μιας νέας ή αν αυτό δεν είναι εφικτό η ενοικίαση χημικών. Τέλος, σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου