Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων



Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, ημέρα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων – τον βίο του οποίου περιγράφει συγκλονιστικά στο βιβλίο  «Ο φτωχούλης του Θεού» ο Νίκος Καζαντζάκης – εορτάζεται παγκοσμίως  η Ημέρα των Ζώων

Τα παγκόσμια γεγονότα που ανήσυχοι παρακολουθούμε όλο αυτόν τον καιρό και βέβαια οι εξελίξεις στην Ελλάδα, δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε όσο δυναμικά θα έπρεπε και θέλαμε με το θέμα της κακοποίησης και θανάτωσης των ζώων στη Σύμη. 

Σήμερα λοιπόν, το χρωστάμε στους τετράποδους φίλους και συντρόφους μας να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα που είχαν συζητηθεί σε καλοκαιρινή συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σ. 

  -Μετά από συνάντηση με τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, ενημερωθήκαμε ότι σχεδόν καμία καταγγελία ή καταγραφή τέτοιων περιπτώσεων δε φτάνει στο τμήμα και δεν καταγράφεται στο βιβλίο συμβάντων. Άρα, ας διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι το κάθε συμβάν δηλητηρίασης, κακοποίησης, ή πυροβολισμού ζώου θα πρέπει να καταγγέλεται επώνυμα στην αστυνομία και να βεβαιωνόμαστε ότι καταγράφεται στο βιβλίο συμβάντων. Μόνο έτσι θα μπορεί να υπάρχει καταγραφή, να φανεί η πραγματική διάσταση του προβλήματος και θα μπορεί η αστυνομία να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα.

-Αν γίνουμε μάρτυρες τέτοιου περιστατικού, όταν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε φωτογραφίες και φυσικά να καταγγείλουμε το δράστη, ο οποίος τιμωρείται από τη νομοθεσία.

- Όλοι όσοι έχουν χάσει ζώο/α στη Σύμη από φόλα ή πυροβολισμό, μπορούν να στείλουν αν θέλουν στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση μία φωτογραφία με το όνομα του ζώου και την αιτία θανάτου του ώστε να φτιάξουμε ένα βίντεο στη μνήμη τους (pet memorial video) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο διαδίκτυο και κυρίως της νεολαίας του νησιού.

-Να προωθήσουμε στα μπλογκς μας στο διαδίκτυο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης το banner που θα κυκλοφορήσει στο μπογκ μας σε λίγες μέρες με μήνυμα κατά της δηλητηρίασης και κακοποίησης των ζώων στη Σύμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου