Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τα banner της Ε.Π.Ο.Σύμης ενάντια στην κακοποίηση των ζώων


Από σήμερα είναι διαθέσιμα αυτά τα δύο banner με το κοινωνικό μήνυμα της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης ενάντια στην κακοποίηση των ζώων στο νησί. 

Παρακαλούμε όσους φίλους και φίλες το επιθυμούν, να τα φιλοξενήσουν στα μπλογκ και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής τους.

Οι κώδικες με τους οποίους μπορείτε να τα αντιγράψετε είναι:

 - ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΛΕΣ, σκύλος: 

<img src="http://imageshack.us/a/img708/7438/banner3bk.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/><br/>

- ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΛΕΣ, γάτα: 
 <img src="http://imageshack.us/a/img856/5076/banner3cw.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/><br/>


Ευχαριστούμε θερμά τη γραφίστρια της        
EFG Design, Φλώρα Γαζή, που πρόσφερε χωρίς αμοιβή το σχεδιασμό τους.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

“Η γυναικεία φωνή” – Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης στη Σύμη




Μία νέα εικαστική έκθεση διεθνούς τέχνης με έργα αποκλειστικά γυναικών καλλιτεχνών θα εγκαινιαστεί στη Σύμη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 4.00 μμ, στα πλαίσια λειτουργίας της «Πινακοθήκης της Σύμης» (Symi Gallery).

Η έκθεση θα έχει τίτλο «Η γυναικεία φωνή» και θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο που φιλοξενεί τη Symi Gallery, στην Καλή Στράτα του νησιού, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής της Symi Gallery, ο Άγγλος εικαστικός Ian Haycox και οι συνεργάτες του, θα διοργανώσουν παράλληλα στα πλαίσια της συγκεκριμένης έκθεσης ποιητική βραδιά στις 2 Δεκεμβρίου, με ομώνυμο τίτλο και απαγγελία σε διάφορες γλώσσες.  


Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα – Παρασκευή 11.00-13.00 & 17.30-19.30

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση συμιακού κρασιού


Ο οινοποιός κ. Βασίλης Μουζουράκης με τους Γιώργο και Πέτρο Καλοδούκα στην παρουσίαση "Οίνοι της Σύμης" στο καφέ-μπαρ "Ρίνγκο" στο Χωριό.

Τα 5 είδη κρασιού που παρουσίασε το "Κτήμα του Πέτρου", παραγωγής Μαραθούντας.

Παρουσίαση τοπικού οίνου Σύμης από το κτήμα Καλοδούκα στη Μαραθούντα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο καφέ-μπαρ «Ρίνγκο» στο Χωριό παρουσία αρκετών φίλων και γνωστών. Ο οινοποιός κ. Βασίλης Μουζουράκης, ο οποίος έχει επαγγελματική εμπειρία πολλά χρόνια σε μεγάλες οινοποιητικές εταιρίες, παρουσίασε στο κοινό πέντε διαφορετικά είδη κρασιού που έχουν παραχθεί στη Μαραθούντα και μίλησε γενικότερα για τη τέχνη της γευσιγνωσίας του κρασιού  και για το πώς αυτή φέρνει σε επαφή το χαρακτήρα ενός κρασιού με τις αισθήσεις του δοκιμαστή. 

Όπως τόνισε ο κ. Μουζουράκης στην ομιλία του, οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο κτήμα τους στη Μαραθούντα ο Γιώργος Καλοδούκας και ο γιος του Πέτρος, απέδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα και τα εν λόγω προϊόντα είναι τα πρώτα που γίνονται στη Σύμη με διαδικασία σωστής οινοποίησης, δηλαδή με τεχνητή και ελεγχόμενη ζύμωση. Μετά την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα πέντε είδη: ένα κόκκινο ξηρό και ένα ημίγλυκο ποικιλίας Cabernet Sauvignon, ένα ημίγλυκο λευκό Σαββατιανό, ένα λευκό ξηρό Αθήρι και ένα κόκκινο ξηρό ποικιλίας Cabernet Sauvignon με την ονομασία «Πορσελάνιο», εμπνευσμένη από το χρώμα του χώματος της Μαραθούντας.

Παρών και ο Δήμαρχος στην παρουσίαση,μαζί με τις ευχές του τόνισε ότι « είναι πολύ σημαντικό για το νησί να διαθέτει τοπικά προϊόντα και μάλιστα κρασί, αφού είναι γνωστό ότι στην ιστορία της Σύμης αναφέρεται ως αξιοσημείωτη η παραγωγή του σε διάφορες εποχές και αποτελεί σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση η προσπάθεια του Γιώργου και του Πέτρου Καλοδούκα». 

Εμείς ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή συνέχεια σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια και πάντα τέτοια στη Σύμη...!